Følgere

tirsdag 29. januar 2013

Lille Lion

Tirsdag 22. januar ble jeg mamma til verdens nydeligste gutt, Lion.


Det var utrolig lite liv i magen på mandagen, å siden jeg allerede var på sykehuset tok jeg meg liksågodt en ekstra tur opp på føden for å måle ctg. Hadde allerede gjort det på morgenen som rutine og da var det godt med liv, men på kvelden derimot, fikk vi ikke en eneste bevegelse, verken med stimuli av mat, godteri, brus eller isvann,eller med at jormoren dyttet og dyttet i magen. Hjertet slo heldigvis da.
Legen ble tilkallet og ultralyd ble tatt. Alle blodgjennostrømningene var fine, men heller ikke hun klarte å fremkalle noen bevegelse hos lille babyen min, og heller ingen forandringere i hjerterytmen.

Jeg var akkurat 37 uke, så de bestemte seg for at det var tryggest å sette meg i gang. En baby som ligger å sparer på kreftene var tydeligvis ikke ett godt tegn. Så klokken 24.00 fikk jeg første modningspillen. De forespeilet at fødselen var langt unna, å jeg skulle bare legge meg å sove, så skulle jeg få ny modningstablettpå morningen.

Jaja, letter sagt enn gjort. Hvem i allverden klarer å legge seg å sove når man ikke vet om babyen sin har det bra, eller når man venter på at fødselen skal starte?  Ikke jeg hvertfall.

Jeg prøvde nå fortvilet å sovne, men til slutt satte jeg meg liksågodt opp i sengen å startet på nytt strikketøy. Det var ikke så veldig mange omgangene jeg rakk før det sa "klikk" i magen å vannet gikk.. Da var klokken 03.30. Jeg ringte på jordmoren, og før hun rakk å komme inn var første rien der. Ble koblet rett på ctg maskinen igjen, og den viste rier med ca 1 min mellomrom, som var supersterke. Det var rett og slett helt grusomt å bli kastet inn i det på den måten. Legen ble tilkaldt, ingen forandringer i hjerterytmen selv med de sterke riene. Overlegen ble tilkaldt, og selv etter 45 minutter med sterke rier reagerte babyen.

Jordmoren prøvde å få babyen til å reagere med å "klore" på hode til babyen, men ingen reaksjon da heller. De forespeilet at han var ute i løpet av 30 minutter til, men de ville ikke ta sjansen på de 30 minuttene så de bestemte seg for haste keisersnitt.

05.09 hylte Lion med fulle lunger. Jeg fikk så vidt sett han før han blebrakt ut til barnelegen for undersøkelser. Alt var bra, og ingen vet hva som skjedde i magen min.

Men Lillegutten min var frisk å fin, og 30 minutter etter at han var ute lå han på brystet mitt på overvåkningen. 

I dag er Lion en uke gammel og vi storkoser oss hjemme:D Mamma tilværelsen er helt fantastisk, og jeg er så forelsket i lillesønnen min at dere aner ikke thihi.

Han var bare 2282 gr når han ble født og 45 cm. Hodeomkretsen var 32 cm.  Han er liten, men HELT perfekt. Mammahjertet er solgt.

18 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så nydelig liten gutt! Gratulerer masse.

Trollemor sa...

å herremin så liten og nyyyydelig. Snurpemunn til og med:D
Jeg måtte le litt for meg selv når piggsvinene på drakten hans telte sånn ca 10 stk i høyden?? hehe.. det var en fin illustrasjon på hvor liten han er:) Gratulerer så mye! Det hørtes ut som dere hadde en tøff fødselsopplevelse, men heldigvis gikk alt bra :)

Soltoppen sa...

Gratulerer så veldig mye med den bittelille nydelige sønnen din.
Stor klem fra sør
Alin/Ann Elin.

BirjitB sa...

Gratulere så mykje som mamma og med ein kjempe flott gut!:) Kos deg med den lille gutten, og så søt ein dress han hadde på seg!:)

Lykke sa...

Gratulerer så mye med den herlige gutten!! Han er omtrent like stor som eldstegutten min som ble født i uke 34, heeelt perfekt! Kos deg med den nyfødte :<3

Fiona sa...

Åh, gratulerer så mye med lillegutt - og så mye, fint hår han har! Kos deg masse med finingen:)

Lise sa...

Gratulerer med lille Lion! :) kos deg massse!

Håndlaget av InaPina sa...

Gratulerer så mye med en utrolig herlig liten gutt.
C

Rudolfine sa...

Gratulerer med en nydelig sønn!

Rudolfine sa...

Gratulerer med en nydelig sønn!

Frieblonder sa...

Ååååh!!! Gratulerer så mye! For en skjønn liten prins du har fått:)

stines gullfine sa...

Gratulerer! Så fantastisk at alt var bra med din nydelige sønn. Nyt han alt du kan. Klem fra bloggleser:)

Tjooho! sa...

NYDELIG! :) Gratulerer! :) Kos dere masse!

clovek sa...

gratulere så masse igjen :D han var kanon skjønne, kos deg max

Janne J. sa...

Så nydelig!!! Gratulerer så masse! Og super søt "pinnsvin" drakt han har på seg ;)

fru-jansen sa...

Gratulerer så mye med Lion!
Han er helt nydelig, akkurat som sin mor!
Stor klem <3

Eva Mari sa...

Gratulerer sååå masse her også! <3
Superskjønn og helt perfekt!! Så godt at alt ble bra!

Klem fra Eva Mari :)

Lemi sa...

Såå nydelig! Gratulerer!